Politica de retur

11. Returnarea produselor

11.1. In conformitate cu OUG 34/2014, in cazul In care nu sunteti multumit/a de produsul primit, aveti posibilitatea de a-l returna In termen de 14 zile calendaristice de la primire, fara penalitati si fara a fi necesara invocarea unui motiv. Singurul cost pe care va trebui sa-l suportati este taxa de transport pentru returnarea coletului, cu exceptia cazului in care transportul returului este suportat de catre Balkan Compass srl.

11.2. Daca ati decis sa returnati integral o comanda, este necesar sa ne comunicati intentia de returnare in termen de maxim 14 zile calendaristice de la data livrarii produsului/produselor comandate prin folosirea formularului de retragere disponibil pe SITE sau prin orice alta metoda in scris, din care sa rezulte intentia dumneavoastra neechivoca de a va retrage din contractul la distanta incheiat cu Balkan Compass srl.

11.3. Este de preferat ca returul sa fie efectuat in ambalajul original al acestuia. In cazul returnarii produsului in alt ambalaj decat cel in care produsul a fost livrat, returul va fi acceptat daca produsul nu prezinta urme de uzura, nu este deteriorat, are toate etichetele atasate si este complet – inclusiv cu accesorii, certificat de garantie, manual de instructiuni, etc.

11.4. Din ratiuni de igiena produsele alimentare sau alte produse vestimentare precum ciorapii si/sau lenjeria intima nu se returneaza. Tot din ratiuni de igiena, incaltamintea comandata de pe SITE, trebuie sa fie probata cu soseta.

11.5. Recomandam ca returul produselor din tarile in care Balkan Compass srl asigura servicii de livrare sa fie realizat cu Compania partenera a SC.Balkan Compass srl care a efectuat livrarea coletului avand in vedere ca preturile sunt negociate in beneficiul CLIENTILOR Companiei, insa CLIENTUL are la dispozitie posibilitatea de a returna prin orice mijloace produsele suportand taxele de retur aferente. Nu vor fi acceptate retururi ale produselor comandate online si livrate personal sau prin reprezentanti in magazinele fizice ale Companiei.

11.6. Pentru restituirea de catre Balkan Compass srl a contravalorii produsului returnat, este necesara transmiterea de catre dumneavoastra a unui cod IBAN corect in care va vom restitui suma aferenta produsului returnat din care vom retrage taxa de transport pentru returnarea coletului. Balkan Compass srl nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de CUMPARATOR, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia. Balkan Compass srl nu poate efectua plata intr-o anumita valuta sau intr-un cont din strainatate, cu exceptia cazului in care sunt realizate retururi din tarile spre care Balkan Compass srl ofera servicii de livrare, iar codul IBAN transmis de catre CLIENT este corect.

11.7. Exceptie de la art. 11.6 costituie situatia in care produsul este retrunat ca urmare a neconformitatii produsului achizitionat sau a existentei unui viciu ascuns sau de fabricatie, respectiv a unei deficiente calitative a produsului livrat care nu a fost si nu putea fi cunoscuta de client prin mijloacele obisnuite de verificare, caz in care Balkan Compass srl va restitui suma achitata de dumneavoastra pentru respectivul produs, rambursand inclusiv taxa de transport achitata pentru livrarea produsului neconform si daca este cazul, taxa de transport achitata pentru realizarea returului.

11.8. Va vom restitui contravaloarea produsului returnat si dupa caz, a costului de livrare si/sau retur in cazurile prevazute in cadrul art. 11.7, in maximum 14 zile calendaristice din momentul in care returul dvs. ajunge in depozitul nostru. Restituirea se va efectua prin transfer bancar.

11.9. In cazul in care ati achitat produsul online, prin card bancar, va vom restitui suma aferenta produsului returnat din care vom retrage taxa de transport pentru returnarea coletului, in acelasi cont bancar din care ati efectuat plata, cu exceptia cazurilor de neconformitate ale produslui returnat astfel cum este prevazut in art. 11.6.

11.10. Returul poate fi refuzat de catre Balkan Compass srl in urmatoarele situatii:

11.10.1. In cazul inlocuirii produsului achizitionat cu un alt produs avand alte specificatii sau de un tip diferit;

11.10.2. In cazul in care cererea de returnare depaseste termenul de 14 zile calendaristice prevazut la art 11.2 dupa ce ati anuntat in prealabil intentia de retur, caz in care costul retransmiterii produsului catre client va fi achitat de catre acesta din urma;

11.10.3. In cazul in care se returneaza un produs care nu este in aceeasi stare in care a fost livrat, respectiv avand toate etichetele intacte impreuna cu toate documentele care au insotit produsul/produsele returnat(e) si se dovedeste reaua intentie a clientului cu privire la integriatea produsului returnat.

11.11. Nu vor fi acceptate la retur urmatoarele produse, in functie de existenta acestora pe website la un moment dat (enumerarea nu este limitativa):

- Etichetele de identificare ale produsului sau ale ambalajului ori eticheta de retur sunt deteriorate sau lipsesc;

- Alimentele achizitionate;

- Produsele purtate, spalate sau care miros a parfum;

- Produsele sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator (de ex: produse cosmetice);

- Produse de ingrijire personala: cosmetice, parfumuri, produse pentru igiena intima si igiena dentara;

- Lenjerie intima: de orice fel;

- Produse din categoria jucarii (de ex: lego, fluiere, trompete), copii & bebe (de ex: scutece absorbante de unica folosinta), petshop (de ex: cosuri, jucarii, accesorii);

- Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

- Bunuri care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

- Inregistrari audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare;

- Ziare, periodice si reviste;

- Imprimante sau multifunctionale ale caror consumabile au fost desigilate;

- Echipamente cu licente OEM activate (licente preinstalate pe notebook-uri sau sisteme desktop);

- Echipamente de pe care s-au dezinstalat sistemele de operare sau alte programe cu care au fost livrate;

- Echipamentele protejate de parole introduse de UTILIZATOR sau cele care au configurate conturi personalizate ale UTILIZATORILOR ce impiedica aducerea dispozitivului la starea initiala din punct de vedere software;

- Aparatele de aer conditionat care au fost montate, aparatele de bucatarie care au fost folosite, masinile de calcat care prezinta urme de utilizare (zgarieturi pe talpa, urme de calcar, etc.), aspiratoare care au fost folosite, aparatele de bricolaj care au fost utilizate.

11.12. Daca se constata ca nu sunt indeplinite conditiile mentionate mai sus, contravaloarea produselor returnate nu va fi achitata, iar coletul va fi retrimis catre CUMPARATOR acesta urmand sa suporte si costurile de retrimitere.